Rädda Brickebackens Badhus!

Kommunisterna har med anledning av de styrande politikernas hot om att lägga ner Brickebackens badhus startat en namninsamling i protest mot att området nedmonteras bit för bit. Vi är av den bestämda åsikten att samhällsservice är för alla, oavsett vart du råkar bo i Örebro. I veckan fick vi en insändare publicerad i Nerikes Allehanda skriven av Morgan Pettersson, boende i Brickebacken och medlem i Kommunistiska Partiet.
Vill du också vara med och kämpa för en bra samhällsservice där du bor? Kontakta oss genom till exempel Facebook!

Här är insändaren som publicerades i NA.

”I slutet av januari rapporterade flera lokala medier om att Brickebackens badhus hotas av rivning. Vi som bor här i Brickebacken vet att vårt område är lite slitet och nedgånget. Vi är också medvetna om att en renovering av såväl badhus, bostadshus och en riktig upprustning av Brickebackens centrum vore på sin plats. Som medborgare och skattebetalande arbetare ska vi ha samma rätt till service och standard som människorna som bor nedanför backen, lite närmare stadskärnan.

Faktum är att badet fyller en viktig funktion för oss i Brickebacken. Barnen lär sig simma, ungdomarna tränar innebandy och vi andra nyttjar såväl simbassäng som gymmet i lokalen. Utan aktiviteter och ställen att träffas på ökar segregationen när vi i Brickebacken måste ta stadsbussen bort från vårt område för att kunna nyttja samhällsservice som andra har. Istället för att montera ner Örebros förorter borde Örebro kommun se till att även vi får möjlighet till en meningsfull fritid, något som inte ska behöva handla om klasstillhörighet och vart du har möjlighet att bo i stan.

Det gäller att vi som bor här tillsammans tar kampen för vårt bostadsområde. Därför kommer Kommunistiska Partiet att genomföra en namninsamling i Brickebacken med syftet att samla boende till protest mot den pågående nedmonteringen av Örebros förorter. Vi kan inte lita till några politikers goda hjärta. Vi uppmanar därför alla Brickebackens invånare att skriva under namninsamlingen och engagera sig för vårt bostadsområdes framtid.”

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.