Sälj inte ut vår allmännytta!

I dag har Örebros kommunledning gett Örebrobostäder (ÖBO) tillstånd att sälja 300 studentlägenheter. I tider av bostadsbrist och ett närmande till marknadsanpassade hyror är detta ett slag i ansiktet på vanligt folk. Genom att bevara allmännyttan kan Örebro kommun se till att kommunens invånare har en rimlig chans att få ett boende till en någorlunda rimlig hyra. En utförsäljning av dessa 300 studentbostäder innebär att privata aktörer kommer köpa upp lägenheterna och sedan höja hyrorna med många, många procent i och med att efterfrågan på lägenheter är så stor. Örebro kommun bör ta sitt ansvar och se till att fler hyresrätter med schysta hyror byggs, inte tvärtom!

Vi säger bestämt Nej till utförsäljning av ÖBO:s lägenheter. Bevara allmännyttan och satsa på att bygga hyresrätter med schysta hyror!

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.