1 maj Röd Front 2015

På ett kylslaget Stortorget samlades cirka 80 örebroare för att lyssna på tre engagerade talare. Först ut var Mahdi Al-Najn från kulturföreningen Al-Bait som anslöt sej till Röd Fronts paroller om internationell solidaritet, fred och frihet åt världens folk. Han fördömde Saudiarabiens angrepp på Jemen samt terrorgruppen IS som härjar i Syrien och Irak. Han avslutade med en hyllning till arbetarnas internationella dag.

RKU Örebros Morgan Pettersson fördömde kommunens nedskärnings- och nedläggningspolitiker och manade eleverna på Risbergska gymnasiet till kamp för sin skola.
För partiet talade Filip Astvald som väckte uppmärksamhet med att säga att man ska nöja sej med det lilla. En sällan hörd mening bland kommunisterna! Men en bit in i talet gjorde Astvald ett lappkast och menade att vi inte alls ska nöja oss med smulorna, utan resa det ödmjuka kravet: all makt i arbetarnas händer.

Mellan talarna spelade Erling Bronsberg låtar av Ronny Eriksson – ett mycket uppskattat inslag bland åhörarna.

Därefter samlades ett tjugotal personer på Abf Örebro Län för fika och allsång.

Publik Örebro Röd Front Örebro (1)Erling Bronsberg, trubadur Filip Astvald (K) Morgan Pettersson, RKUMahdi Al-Najn, från kulturcentret Ahl Bait

 

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.